Vezist
Društvo radioamaterjev in vezistov
Partizanska pot 12
2380 Slovenj Gradec
SI - Slovenia

Obisk združenja Radio Mreža Za Opasnost (RMZO) republike Hrvaške

Na povabilo združenja »Radio Mreža Za Opasnost (RMZO)« republike Hrvaške se je dne 28.11.2015 obiska udeležila združena ekipa društva VEZIST in ZSČ. Predsednik društva RMZO g. Robert Vatta in podpredsednik g. Rajko Bačnar s svojo ekipo so nas sprejeli na mikrolokaciji Male Učke. Združenje je pred planinsko kočo pripravilo poligon z komunikacijsko opremo in nam praktično predstavilo sistem povezljivosti v primeru naravnih in drugih razmer. Testno je bila vzpostavljena zveza Mala Učka – Split med katerima je bilo posredovano fax testno sporočilo.

Zelo nazorno so nam predstavili zakonsko ureditev na nivoju države sosednje Hrvaške in njihov koncept delovanja na telekomunikacijskem področju za primer izrednih razmer.
Na izredno visokem nivoju smo bili postreženi z kosilom ob tem pa je ves čas tekla debata o morebitnem sodelovanju med združenjem RMZO in društvom VEZIST.

Sklenjeno je bilo, da je v kontekstu aktivnejšega sodelovanja naslednjič naše društvo VEZIST v sodelovanju z Zvezo Slovenskih Častnikov organizator in gostitelj srečanja.
Za odlično predstavitev se ekipi RMZO lepo zahvaljujemo!

© 2018 Društvo VEZIST | Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih strani: Creator.si

Stran uporablja piškotke za delovanje