Vezist
Društvo radioamaterjev in vezistov
Partizanska pot 12
2380 Slovenj Gradec
SI - Slovenia

Field Day 2022 – Spodnji Razbor

DRUŠTVO VEZIST (S59TIM) V TEKMOVANJU FD-2022

 
Dne 3. in 4. septembra 2022 smo se po enoletnem zamiku ponovno udeležili radioamaterskega tekmovanja Field Day 2022. Lokacija je ponovno bila nad kmetijo MEVC na Spodnjem Razborju pri Slovenj Gradcu. Tudi tokrat nam je skladno s pogodbo o sodelovanju med ZSČ in Slovensko vojsko na pomoč priskočila četa za zveze 72. brigade iz Maribora. Hvala koordinatorju za Koroško, prap. Igorju Ledinek za vso logistično pomoč. Zagotavljali so nam opremo, kot je tehnično vozilo za radijske zveze z antenskim stolpom, agregat, dovoz, odvoz opreme na lokacijo. S tega mesta se moramo še posebej zahvaliti pripadnikom SV g. Milanu Krajnc, Roku Hlevenjak še posebej pa Francu Sever, ki je sodeloval že v prejšnjih naših aktivnostih. Njihov odnos je bil visoko profesionalen ob svojih nalogah pa so nesebično pomagali tudi pri sestavi anten in postavljanju ostale opreme potrebne za delo. Seveda je bil namen, da v tekmovanju dosežemo kar največ točk, prvenstveni namen pa je da čim širši javnosti prikažemo tehnologije, njihovo uporabo in namen. 

Da razumejo pomen prizadevanja in delovanja Društva VEZIST so se na povabilo na tekmovalni lokaciji zglasili župan Tilen Klugler MO SG z spremstvom, gen. maj. Dobran Božič, brig. Martin Jugovec. Dogodek so si prišli pogledati tudi člani ZSČ MD in predstavnik ZVVS MD.

Naj se na koncu zahvalimo vsem sodelujočim članom in pa kmetiji MEVC, ki so nas prijazno razvajali z zajtrkom, predobrimi buhteljni in še in še.

Nasvidenje v letu 2023

© 2018 Društvo VEZIST | Vse pravice pridržane.

Izdelava spletnih strani: Creator.si

Stran uporablja piškotke za delovanje